HS Tuning & Control vízpumpa szett (Piaggio,Gilera) 50-70ccm

Mint tudjuk a piaggionak egyik gyenge pontja a vízszivattyú megoldása.
Ennek orvoslására terveztük ezt a szettet, ami tuning szempontból is jóval kedvezőbb a gyári megoldásnál. Árban viszont nem sokkal drágább a hozzájuk kapható felújító szetteknél!

Érdekes, hogy a gyár ez irányba semmilyen módosítást nem végzett közel 25év alatt. A gyári szett összes hátrányát kiküszöbölhetjük ezzel a szettel!

Többször jártunk úgy, hogy a télire eltett motorunk tavasszal az első indítás után mindjárt vízfolyással kezdte a szezont… Ennek oka, hogy a motorunkat nem használtuk, így a  berozsdásodott víz szivattyú tengely lekoptatta a szimering élet. Ezt a problémát mi kiküszöböltük a rozsdamentes acéltengellyel. Előnye a rozsdamentesség mellett, a szívósság és nagy kopásállóság! Az 1. kép egy,elrozsdásodot vízszivattyútengely.

A szett tartalmaz:

  • 2DB csapágyat
  • 2DB biztosítógyűrűt
  • 1DB hézagolót
  • 1DB leszorító lemezt (csak HIGH-END-hez)

A szett tartalmaz magas hő tűrő, 2 ajkú SKF szimeringet is.

A végére hagytam a speciális ötvözetű alumínium fogaskereket, aminek súlya negyede a gyárihoz képest! Egyértelmű, hogy a lecsökkentett tehetetlen tömeg igen erősen megmutatkozik a gázreakción is! Továbbá a csapágyak élettartama is megnő mivel negyed annyira terheli a csapágyakat a nehéz gyári fogaskerékhez képest!
 Két fajta szettet terveztünk, az egyik a HIGH-END kategóriához, ahol a keverék-olajozás végett olajszivattyút nem kell, hogy hajtson. A másik szett az „útcai” ami abban különbözik, hogy pluszban hajtja a beépített olajszivattyút!

      

       

    A termék megvásárolható a webshopban!